Deși recunosc că mai este de lucru, militarii din conducerea institutului au reușit să dezamorseze situația critică și să rezolve problema salariilor. Până acum au fost angajați 200 de persoane. Bacteriile mortale din spitale, precum cele de la Institutul Marius Nasta, au fost atribuite acestui lucruCont GourmetIn plus, cel mai cunoscut supliment alimentar antioxidant SOD-Natural, patentat in Romania in 1989, este acum disponibil din nou.
În 2021 s-au sărbătorit 100 de ani de existență a Institutului, al cărui scop este „imunizarea populației împotriva epidemiilor și epidemilor”, inițiat de profesorul Ioan Cantacuzino și creat prin decret al Regelui Ferdinand I.Din păcate, facilitățile medicale de care depindeau milioane de analize și colecții de pacienți din toată țara au stat în pragul supraviețuirii timp de aproape un deceniu, deoarece producția de vaccinuri a trebuit să fie oprită.Miniștrii Apărării au luat măsuri pentru a salva institutul în ultimii doi ani, încercând să convingă guvernul să predea entitatea strategică Ministerului Apărării. Promisiunile și perspectivele sunt. Practic, mai sunt multe de făcut.Transformarea este unul dintre obiectivele principale ale DOD Institute of Management 2019.Pentru o analiză la fața locului, „Evenimentul zilei” a contactat factorii de decizie de la Institutul Cantacuzino.
Laboratorul care oprește infecțiile spitalicești
Din fericire, producția a reluat și institutul a relansat cel mai cunoscut supliment alimentar antioxidant, SODNatural, brevetat în România în 1989.Acesta este adus la viață de personalul dedicat al Institutului Cantacuzino, deoarece, pe lângă producerea SOD-Natural, Institutul vinde și mediu Lowenstein-Jensen pentru izolarea bacililor Koch și autovaccinuri individualizate pe baza prescripției unui medic a revizuirii unui pacient. sugestie.De menționat, de asemenea, că institutul oferă spre vânzare și medii de cultură, precum și vaccinuri automatizate personalizate, de care au nevoie urgentă de pacienții români.În laboratorul Cantacuzino se efectuează analize microbiologice în toate instituțiile medicale din România care se ocupă de probleme precum infecțiile nosocomiale.Nu doar cultura lucrează acolo, ci și stenografia. În cel mai recent caz, în februarie 2019, mai mulți pacienți ai institutului „Marius Nasta” au murit din cauza unei infecții cu Acinetobacter, iar specialiștii Cantacuzino au fost rugați să afle cauza infecției și modul în care s-a răspândit, pentru a preveni răspândirea. a virusului poate fi prevenit.
exclusiv. Crimă la fața locului 4. Ce s-a întâmplat cu mama fetei ucise după audiere? Remarci tulburătoare. Poliția spaniolă neputincioasă
Salariile muncitorilor români sunt aceleași ca în Franța și Germania. Taxe de școlarizare până la 7000 de euro
Suntem „foarte răi și foarte proști”. Părintele Ioannis Istrati vorbește despre scandalul cu orfanii
Obiectivul principal: Reluarea producției de vaccinuri antigripale
Institutul Cantacuzino, considerat cândva cel mai mare institut de seruri și vaccinuri din România și Europa de Sud-Est, s-a luptat ani de zile cu birocrația ministerelor care l-au dictat, dar și cu apatia actorilor politici. În decembrie 2017, pe fondul unui focar de gripă în Europa și România care a provocat numeroase decese, guvernul României a decis predarea Institutului, a bunurilor acestuia și a personalului aferent Ministerului Apărării, nr. 873/2017 privind „ Cantakuzino” . „Organizația Medicală Militară de Stat și Funcționarea Institutului de Cercetare și Dezvoltare. Ulterior, Parlamentul a adoptat Legea nr. 1. Aprobarea Decretului de urgență a Guvernului nr. 13/2018. 66/2017 privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării și dezvoltării, inovației și fabricării de prevenire, tratament și antidoturi imunitare pentru salvgardarea intereselor fundamentale de protecție a sănătății și siguranței populației.„Conducerea DoD a făcut din modernizarea și reluarea producției de vaccinuri antigripală o prioritate numai după ce au fost primite toate aprobările relevante necesare. Sperăm să reluăm producția de vaccinuri antigripale pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a Institutului.”Cât despre EVZ, a spus colonelul Petrişor Jalbă, comandantul institutului.
Salariul deblocat
Armata a preluat această instituție politică și nu numai că a exercitat un control efectiv și unitar asupra activităților Institutului Cantacuzino, ci a coordonat și relațiile personale dintre angajați, asigurând astfel punctul de plecare pentru dezvoltarea celor patru direcții definite de Ian Cantacuzino. Tacuzino .
Prima acțiune vizează domeniul sănătății publice și se desfășoară prin activități de diagnostic microbiologic desfășurate de profesioniști din centrele naționale de referință.
„Acești profesioniști sunt pompieri care sunt dislocați pentru a stinge incendiile atunci când apar diferite epidemii de sănătate publică, cum ar fi gripa. A doua direcție în care se dezvoltă institutul este cercetarea de bază și cercetarea și dezvoltarea aplicată în domeniul producției de medicamente și vaccinuri. Apărarea Conducerea.” Ministerul acordă o atenție deosebită acestui domeniu, deoarece cunoștințele și expertiza cercetătorilor care lucrează aici ne asigură succesul în dezvoltarea celei de-a patra direcții, și anume producția de medicamente și vaccinuri, care ne sunt foarte necesare. Populația României », a spus colonelul Petrisor Jalbă.
Nici pregătirea medicală nu trebuie neglijată. Studenții la medicină au posibilitatea de a studia microbiologia și epidemiologia aici. Până de curând, aceste domenii erau separate și împărțite între Ministerele Sănătății, Educației și Cercetării. Acum aceste structuri vor lucra împreună, pentru că „rolul armatei în acest caz este să aducă ordine în această instituție cu adevărat strategică și să le dea clar oamenilor că doar împreună putem fi forța care trebuie să fie România”.„Nu este ușor pentru că majoritatea personalului sunt civili, oameni care nu sunt obișnuiți cu asprimea armatei. Dar încercăm să-i convingem că avem o misiune comună. Prima problemă pe care trebuie să o rezolvăm este cea de plată.” „Oamenii nu primesc niciun salariu, nicio motivație, institutul este îndatorat. Am făcut asta și este un pas înainte.”Șeful institutului a explicat.
Declinul institutului
Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, standardele europene impun institutului să dispună de echipamente moderne. Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia Băncii Mondiale un împrumut de restructurare, care trebuie rambursat în rate până în 2022. În urmă cu câțiva ani, specialiștii de la institut au atras atenția că, deși proiectul de modernizare nu a fost încă finalizat, banii au fost deja cheltuiți. În 2010, Administrația Națională a Medicamentelor a revocat licența de fabricare și vânzare a oricărui tip de vaccin. Oficialii militari ne-au spus că se lucrează pentru a testa echipamentul prin repunerea în funcțiune și recunoscând necesitatea achiziționării de echipamente noi pentru a produce în cele din urmă un vaccin bun. „Conducerea Ministerului Apărării i-a înţeles importanţa din prima clipă şi s-a asigurat că este atât de important pe cât trebuie să fie: strategic”, a subliniat Petrişor Jalbă.
Angajații care plătesc mai mult decât militarii
În octombrie 2018, fostul ministru al Apărării Mihai Pfeiffer a anunțat recrutări în masă la Institutul Cantacuzino. Fostul oficial MApN a spus că guvernul României a fost de acord să mărească numărul de posturi la 508 până în decembrie 2018.Față de angajamentul inițial, șeful institutului, colonelul Petrisol Jalba, ne-a comunicat că au fost angajate peste 200 de persoane, îndeplinindu-și astfel angajamentele asumate în 2018. În prezent, are aproximativ 600 de angajați, dintre care doar 55 sunt în armată.
„Armata” cetățeni cu inima frântă
După preluare, institutul mai are în jur de 350 de angajați. „Miliștii veniți la institut erau conștienți de sarcina dificilă care le avea în față, dar au recunoscut și că fiecare dintre ei avea în familie un copil care avea nevoie de vaccinul antigripal românesc”, a spus jalbă colonelul Petrișor.
De când MAPN a preluat institutul, "armatăA auzi de la cetățeni demoralizați că armata a venit să-i ajute în misiunea lor va duce în cele din urmă la reluarea producției pe care întreaga țară o aștepta.
«Provocarea pentru conducerea militară a Institutului este să găsească modalități prin care două tipuri de personal - militar și civil - să lucreze împreună eficient și să aibă încredere unul în celălalt. Realitatea este că activitățile institutului au fost revigorate încă de la înființarea biroului militar, acesta asigură, printre altele, cele de bază, salarii,Oberst Petrişor Jalbă erklärte.
În prezent, militarii garantează mai mult decât salarii, întrucât angajații civili ai institutului sunt plătiți conform L.153/2017, adică unii dintre acești angajați câștigă mai mult decât militarii. Potrivit șefului Institutului Cantacuzino, înainte de achiziționarea acestuia de către Ministerul Apărării, principalul beneficiar al produsului a fost Ministerul Sănătății, care a solicitat serviciile de înalt profesionalism ale Institutului. În prezent, acest lucru se întâmplă doar în situații grave de sănătate publică, cum ar fi epidemiile și infecțiile dobândite în spital.
Există o mare convingere că institutul va avea succes. Acest lucru se reflectă și în calitatea noilor angajați. Majoritatea acestor angajati sunt din strainatate, au multa experienta si multa dragoste pentru tara, avand in vedere ca aici salariile sunt mai mici si sunt locuri in care munca este la fel de complexa sau chiar mai complexa.
„În timp ce Armata oferă garanție de locuri de muncă, aici vei găsi ceva care să-ți permită să funcționezi și să fii eficient în domeniul tău de activitate. În plus, conducerea institutului acordă o mare importanță implementării cercetării științifice în proiecte.”Petrisor Jalbă a subliniat acest lucru.
Milioane de români vaccinați
peste orar,Datorită eforturilor experților Institutului, România a putut eradica variola și a proteja populația de tuberculoză, tetanos, difterie, dizenterie, holeră și alte boli.Gama de produse a Institutului include medicamente precum Cantastimul, un stimulent corporal care afectează unele tipuri de cancer, și Polydin, care combate anumite infecții, precum și alte aproape 400 de preparate. Producția de vaccinuri a continuat până în 2010, vaccinând milioane de români de-a lungul istoriei sale.
Aplic pentru reautorizare de la Administrația Națională a Medicamentului
La solicitarea EVZ, conducerea Institutului Cantacuzino ne-a informat că principalele obiective pentru 2019 sunt:
● Cercetare și inovare în domeniul științelor biomedicale.
● Reautorizarea producției și finalizarea aprobării de marketing pentru medii și reactivi.
● Creșterea producției și vânzărilor de produse naturale SOD.
● Noua aprobare a testelor de control al calitatii de laborator de catre Administratia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.
● Extinderea acreditării RENAR a laboratoarelor pentru a efectua teste biocide și pentru a opera colecții naționale de culturi bacteriene și celulare.
Profesorul Ioan Cantacuzino, semnatar al Tratatului de la Trianon
Prof. Ioan Cantacuzino (foto), fondatorul Institutului „Cantakuzino”, este considerat părintele Școlii Române de Microbiologie și al sistemului modern de sănătate românesc.Ian Cantacuzino, un savant de renume mondial, a servit ca șef al Serviciilor Medicale în Armata Română în timpul Primului Război Mondial, urcând la gradul de general și coleg Trianon, alături de Nicola Titulescu, unul dintre semnatarii tratatului. O parte din România modernă recunoscută oficial de marile puteri.Institutul „Cantakuzino” a fost înființat la 1 aprilie 1921 printr-un înalt decret al Regelui Ferdinand I sub numele „Dr. Cantakuzino” a fondat. I. Cantacuzino". Ioan Cantacuzino este creditat cu descoperiri importante în domeniile vaccinării holerei și holerei, imunizării active împotriva dizenteriei și febrei tifoide, și etiologiei și patologia scarlatinei. De altfel, pe baza cercetărilor sale, a dezvoltat o metodă pentru vaccinarea împotriva holerei cunoscută sub numele de „metoda Cantacuzino”, care este folosită și astăzi în țările în care sunt raportate cazuri de holeră.În plus, datorită lui Ioan Cantacuzino, România a devenit a doua țară din lume, după Franța, care a introdus vaccinul antituberculos BCG („BCG”) în 1926.
A jucat un rol important în lupta împotriva epidemiei de tifoid și holeră din Primul Război Mondial, precum și în lupta împotriva malariei.
Profesorul Ioan Cantacuzino a murit la București la 14 ianuarie 1934. Conform dorinței sale, trupul său a fost îngropat în curtea institutului pe care l-a înființat.
De la tuberculoză la vaccinul antigripal
După moartea fondatorului său, Institutul „Cantakuzino” continuă să pregătească vaccinul care va salva poporul român:
● În 1948 s-a dezvoltat BCG (lichid) românesc și a început vaccinarea sistematică împotriva tuberculozei la copii.
● În 1950, s-a înființat la Iași o filială, care a început să producă toxoid tetanic, vaccin multibacterian și polidină.
● 1961 - Vaccin DPT.
● 1962 - Vaccin si ser antirabic, ser Tularemie si ser Bruceloza, vaccin viu atenuat de dizenterie.
● 1964 - Vaccin Polio Inactivat (Salk);
● 1970 - Vaccin antipolio atenuat (Sabin; oral);
● 1977 - Vaccin antigripal sezonier, inactivat, divizat, adjuvantat (fosfat de aluminiu).
● 1979 – Vaccin viu atenuat împotriva rujeolei.
● 1988 - Vaccin antigripal sezonier, trivalent, divizat, inactivat, fara adjuvant.
● 2009 – Vaccin împotriva gripei pandemice.
SOD Produs natural anti-îmbătrânire
Foto: Oberst Petrişor Jalbă, Kommandant des Cantacuzino-Instituts
Prima veste bună de la Institutul Cantacuzino în urma achiziției de către MAPN este reluarea vânzărilor celui mai faimos supliment alimentar antioxidant: Natural SOD. Patentata in 1989, formula este unica la nivel national si este derivata din orz verde nativ, care este bogat in fitonutrienti.SOD Natural este recunoscut la nivel național și internațional pentru capacitatea sa de a neutraliza efectele radicalilor liberi de oxigen asociate cu îmbătrânirea celulară, dezvoltarea bolilor inflamatorii și radiațiile. Referitor la acest preparat, ministrul de externe Mihai Dan Chirică, șeful Departamentului Relații cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului MAPN, a declarat că până la sfârșitul acestui an vor fi produse circa 1 milion de fiole de SOD Natural.Institutul Cantacuzino a vândut 90.000 de fiole. „Suntem în stare să producem acest mix”, a adăugat colonelul Petrişor Jalbă.
Foto: Mihai Dan Chirică, Ministrul Afacerilor Externe și Șeful MAPN Relații cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului, a efectuat pe 1 martie o vizită specială pentru a oferi flori doamnelor și domnișoarelor Armatei Institutului Cantacuzino